Ir pierādīts, ka nav nemaz tik tālu no Latvijas jāmeklē. Reņģes ir atrodamas tepat uz vietas Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī.
Noslēpums slēpjas tajā, ka reņģes pēc izmēra nav lielas zivis.
Bieži vien ievestās lielās zivis var saturēt smagos metālus, kas, ir pierādīts, kaitē veselībai. Tādas zivis kā tunči, haizivis un citreiz arī laši (atkarībā vai tie ir savvaļas vai kurā audzētavā).
Reņģes ir īsts Latvijas zelts, jo nemaksā dārgi, ir brīvi pieejamas uz vietas gan Rīgā, gan arī vairumis Latvijas jūras pilsētu.
Protams, ļoti atkarīgs, kā pagatavo reņģes un vispār zivis.
Lai dabūtu maksimālu labumu no reņģes, tā jāēd minimāli apstrādāta. Ļoti veselīgi ir reņģu liemeņi, kas nav fritēti kā frī kartupeļi, bet vai nu cepti uz pannas vai vispār tikai nogatavinātājā - respektīvi, gandrīz jēli.
Arī SIA "Kurzeme GB" piedāvā reņģu filejas 5-graudu piparu garšvielās. Tas ir ērti, jo jums nav jātīra reņģes no asakām un galvas/ astes. Mēs to darām jūsu vietā.
Kā veselība iegūs no reņģu ēšanas?
Ai, ir tik daudz dažādu labumu reņģu ēšanai un droši vien lielākā patiesība vēl nav atklāta.
Bet kā piemēru: reņģes ir optimālas kaulu veselībai, skaistam smaidam un sirds veselībai. Jā, arī smadzeņu darbībai.
Kauliem un zobiem, jo satur kalciju, fosforu un d-vitamīnu un citus elementus. Sirdij un smadzenēm, jo satur omega-3 taukskābes.
Reņģes ir dabas manta, nevis sintētisks ēdiens, kas tikai palīdz izdzīvot, bet ne kvalitatīvi dzīvot!
Ir taču tik ļoti grūti atrast ko veselīgu mūsu steidzīgajā laikmetā. Un pārtika ir viena no lielajām problēmām.
Paskatieties tikai!
Ejiet 90% pārtikas veikalu un ko tur ieraudzīsiet? Pārtika, kas ir sintētiska un lēni bojājas - konfektes, saldumi, cepumi, šokolādes, virtuļi, bulciņas, makaroni, kukurūzas pārslas, ievārījumi, utt.
Bet jums ir vajadzīga pārtika, kas ir dzīva un kas bojājas. Tas vien parāda, ka pārtika ir veselīgāka.
Un zivis ir optimāls ēdiens cilvēka ķermenim un prātam!
Tāpēc padomājiet, ko ikdienā patērējat.
Comments