Vai zinājāt, ka ēst zivis ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi?
Netaisos šajā rakstā tēlot veselības žurnāla rakstnieku, bet vēlos dot nelielu perspektīvu dažādu zivju vērtīgumā attiecībā uz cilvēka veselību.
Piemēram, ēst zivis katru nedēļu ir labi zobiem.
Skumbrija satur magniju, kas vajadzīgs simtiem organisma reakcijās. Magnijs vajadzīgs, lai tas būtu kā piedeva kalcijam.
Sardīnes ar kauliņiem (asakām) satur padaudz kalciju, ko jau bērni saprot, ka kalcijs ir vajadzīgs stipriem kauliem. Jebkura zivs ar mīkstām sakožamām asakām saturēs kalciju.
Reņģes fileja un siļķes fileja ir dažas no nedaudzajām zivīm, kas satur D vitamīnu, lai kalcijs tiktu uzsūkts kaulos.
Runājot par vispārēju veselību, omega 3 taukskābes palīdz manāmi uzlabot garastāvokli un spēj veicināt efektīvāku smadzeņu darbību.
Šīs pašas omega 3 taukskābes no zivīm ir labas sirds veselībai.
Bet visvairāk taukskābju ir tieši treknajās zivīs, kas tiek uzskatītas par holesterīna veicinātāju asinsvados, bet patiesībā nav viss tik slikti. Neiesaku ar nevienu produktu pārspīlēt, bet zivis vajadzētu ēst vismaz reizi nedēļā.
Comments