top of page

Reņģu fileja eļļā

IMG_0374.JPG

Vai zini, kas ir draņķīgi ar svaigām reņģēm?

Jā. Svaigas reņģes ir jāatbrīvo no asakām, kas ķeras kaklā.

Tas jau vairs nav smieklīgi, kad netīšām kāda asaka ieķeras rīklē.

Entuziastu pulks ir liels, kas šo reņģes fileju eļļā dēvē par īstu delikatesi. Tas ir gardums, kas nāk tepat no Rīgas jūras līča.

Piedevām, šī reņģes fileja eļļā ir īsta uzturvielu bumba. Šeit ir tādas labas lietas kā D un A vitamīni, kalcijs, fosfors, dzelzs, olbaltumvielas un citi labumi.

Mēs rūpējamies, lai šajai reņģes filejai eļļā būtu izteikta un autentiska garša.

Šis produkts ir teicams kā dāvana, ja ejat ciemos, vai arī pašam panašķoties savās mājās.

Vajag tikai dakšiņu, bet, protams, var uzlikt uz maizītes ar sviestu - tā apēdīsi vairāk šīs mantas.

Iedomājies, ka esi nonācis turpat uz laivas kopā ar reņģu zvejniekiem jūrā. Un tu sajūti svaigo reņģu smaržu laivā. Nu re, tādu pašu jūras elpu tu sajutīsi no mūsu reņģu filejas eļļā.

Ja gribi nobaudīt īstenu latvijas garšu, tad esi nonācis īstajā vietā. Reņģe ir latviešu ēdiens jau daudzus gadus. Pelnīti, tas ir Latvijas lepnums!

Jāmāk tikai reņģīti pareizi pagatavot.

Daudziem cilvēkiem reņģe asiciējas ar ko lētu un nepievilcīgu. Bet tā nav pareizi domāt. Reņģe ir tāda pati augstvērtīga zivs kā citas tirgotās zivis (un uzturzinātnieki to šobrīd popularizē žurnālos). Kā jau minēju, jāprot tikai ar to pareizi apieties!

Jā, ar šo reņģes fileju eļļā būs ko panašķoties. Tur tev nebūs nekāda ķēpa - mīksta reņģes fileja, ko var ēst tik daudz cik sirds vien kāro... jo ērtais 500g iepakojums ir atverams un aizverams cik vien reizes nepieciešams.

Jauku dienu!

bottom of page