top of page
Search

38 EUR - Vai tas ir tā vērts?

Trīsdesmit astoņi eiro par 1kg cepti nēģi želejā produktu.


Un tie nemaz nav griesti!


Bet, vai tas ir to vērts?


Redziet, īsais skaidrojums ir tāds, ka gluži vienkārši pēdējos 3 gadus nēģu resursi ir spēcīgi samazinājušies.


Ja ne tie nav resursi, tad murdos noķertie nēģi pēc skaita 100%.


Tā ir daba - nepiemēroti laikapstākļi, un aizaugušās upes.


Tie ir zvejnieki, kas ķer nēģus.


Cilvēki visi grib pa lēto nēģus. Taču šeit primāri strādā ekonomika un pieprasījums un piedāvājums (resursi).


Tad vēl šogad inflācija un visur augošās cenas arī citiem produktiem.


Nekas nav lēts mūsdienās.


Kāpēc tieši ceptin nēģi želejā palikuši 38 eur dārgi? Vai pat 45 eur dārgi?


Redziet, izejvielas ir dārgākas.


Svaigi nēģi ir dārgāki.


Ogles, kurām cep nēģus - dārgākas.


Degšķīdums - dārgāks.


Želatīns - dārgāks.


Cukurs, sāls - dārgāks.


Plastmasas kārbas ir dārgākas.


Un tā tālāk...


Un, skaidrs, arī strādnieki grib lielākas algas.


Nēģi ir vairāk vai mazāk kļuvuši par delikatesi.


Tad tagad atbilde ir skaidrāka uz jautājumu, kādēļ nēģi vairs nemaksā 18 eur kilogramā, kā pirms 5 gadiem.


Īstenie nēģu ēdāji tāpat ir gatavi pirkt nēģus kaut vai par dārgāku cenu.


Ja arī tev garšo nēģi želejā, droši vari tos iegādāties Pļavnieku tirgū vai Rīgas Centrāltirgū!


47 views0 comments
bottom of page